Lezing voor opvoeders: Autisme: Een 'handleiding' voor jouw kind

divider vrolijk speelgoed


15/06/2023 19:00 - 19:45


Lezing voor opvoeders: Autisme: Een 'handleiding' voor jouw kind

15/06/2023 19:00 - 19:45

Wat gaan we doen?

Wanneer we een nieuw toestel hebben gekocht online of in de elektrozaak, gaan we meestal eerst de handleiding lezen. We willen onze nieuwe aanwinst correct kunnen gebruiken en met zorg behandelen, zodat deze lang kan meegaan.

Eigenlijk hebben wij mensen ook allemaal zo’n ‘handleiding’, alleen staat deze meestal niet op papier. Maar wij hebben allemaal onze ‘fabrieksinstellingen’, onze eigenheid of specificaties, onze garantie en onze storingen. Wie onze handleiding kent, kan ons meestal ook met zorg behandelen. Bij de ene persoon is de handleiding kort en duidelijk. ‘Zo zit ik in elkaar!’ Bij de andere is het een dik boek, met veel uitleg en ingewikkelde stappenplannen. Dit zijn vaak de mensen die een ‘speciaal’ brein hebben. Onze kinderen met autisme mogen we gerust tot die groep rekenen.

In deze korte lezing bij Vrolijk wil ik samen met ouders, begeleiders of leerkrachten van kinderen met autisme eens kijken naar hun ‘handleiding’. Hoe ziet deze er algemeen uit? En waar verschilt deze van kind tot kind?

Aan de hand van de metafoor van de ‘handleiding’ tracht ik kort te vertellen wat autisme precies is, hoe een autistisch brein werkt en hoe je (nog) beter zorg kan dragen voor kinderen met deze diagnose. Ik probeer je tenslotte een vleugje inspiratie mee te geven om de handleiding van jouw kind verder te kunnen schrijven.

Voor welke leeftijd?

ouders, ouders in spe, grootouders, onthaalouders, meters, peters, opvoeders, leerkrachten, ....(enkel voor volwassenen)!

Wat kost het?

€ 5,00

Wat krijg je ervoor?

Een niet te missen voordracht door gastspreker: Marlien Buyens.
Wie is Marlien Buyens?
Mijn naam is Marlien Buyens. Ik draai al verschillende jaren mee in het onderwijs. Ooit startte ik als leerkracht secundair onderwijs, om na enkele jaren voor de klas, resoluut te kiezen voor de job van GON-begeleider en later ondersteuner. Ik begeleid leerlingen met autisme en andere leer- en ontwikkelingsstoornissen in het lager onderwijs. Met een inclusieve blik probeer ik samen met de leerkrachten op mijn gastscholen, deze leerlingen gelijkwaardige onderwijskansen te geven in een gewone school. Autisme is mijn stokpaardje.

Hoeveel plaatsen hebben we nog?

0

Reglementje

We starten om 19u-19.40u met deze 'niet te missen' voordracht. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen, daarna kunnen we nog wat napraten bij een vrolijk drankje en knabbeltje aangeboden door BIO SHOP TURNHOUT, de winkel is open tot 21u
Parkeren kan op Parking Le Bon.